městský dům

Řadový dům na šířkové parcele, který vznikl na městském opevnění a z části integruje hradební zeď. Hlavní fasáda: jednotně šedá, pětiosá, horizontálně členěná soklem přízemí, průběžnými profilovanými parapetními římsami 1. a 2. p. a výrazně profilovanou korunní římsou, na kterou navazuje atika, složená ze dvou trojúhelných štítů integrovaných do rovných atikových úseků mezi třemi hladkými pilastry (na krajích a ve středu fasády). Přízemí prolomeno pěti segmentově zaklenutými otvory ve shodných profilovaných ostěních - v 1. a 3. ose dveře, ve zbylých nečleněné výkladce. V 1. ose starší dveře z poloviny 19. století - dvoukřídlé se systémem diagonálních lišt s profilaci na okraji, s profilovanými klapačkami a původními madly a kováním kliky, natřeny hnědě. Okna 1. p. zasazena do fasády hladce, okenní výplně původní šestitabulkové, ven otvíravé, natřené tmavě červeně. Nad okny na listových konzolkách přímá suprafenestra. Stejná okna i ve 2. p. - jen konzolky jsou subtilnější. Do atiky proražena téměř čtvercová okna do podstřeší, se žaluziemi, zasazená hladce. Zadní průčelí nepravidelně pětiosé a jednoosým přístavkem - omítnutým bíle, dvoupatrovým, se sociálním zařízením. Omítka fasády opadaná, odhalené zdivo do výšky okenních záklenků oken 1. p. až po skarpovitý zbytek hradební zdi lomové, pak cihlové. Okna mají cihlové záklenky a původní šestitabulkové výplně natřené tmavě červeně. Fasádu zakončuje troúhelný štít s prolomenými dvěma okénky. Střecha sedlová s vaznicovou krovní kostrukcí. Půda dlážděna půdovkami, přístupná po schodišti v pravé části půdorysu, zakončeném plechovými protipožárními dveřmi - klasicistní. Dvorek zatravněn, zakončen cihlovou zdí.