městský dům

Nárožní dvoupatrový dům o dvou okenních osách do ulice Anežky České a třech do Perštýnské ulice. Nároží domu je zakulaceno. Fasáda má v přízemí a na arch. doplňcích středně hnědou barvu, podklad pater je okrový. Horizontální členění fasády zajišťuje plochá římsa nad přízemím a masivně vysunutá korunní římsa s deskovým základem a dvěma spodními ústupky. V přízemí jsou na obou stranách fasády prolomeny dva novodobé výkladce s plechovými markýzami. Na průčelí do Perštýnské ulice je v krajní ose vstup do domu s plochým štukovým ostěním a novodobými dvoukřídlými dveřmi. Okna pater mají shodné členění – jsou osazena do plochých šambrán na plechové parapety a mají dvoukřídlé šestitabulkové výplně. Pouze do Perštýnské ulice je střední osa v obou patrech zaslepena. Střecha domu pultová. Dvorní průčelí vystupuje pouze v nároží – má fasádu okrové barvy a je modernizované s trojdílnými okny. INT: pro REI nezpřístupněn. Popis viz evidenční list nemovité památky (Novotná 1989).