nádvoří před kostelem, sochy

Upravená plocha nádvoří situovaného na místě nedokončeného trojlodí chrámu je vymezena tříkřídlým barokním, klasicitně upraveným, objektem na půdoryse U. Původně byl uprostřed solitérní objekt kaple, dnes nedochovaný. Vstup 2 klenutými průjezdy z Jungmanova náměstí, propojení do zaklenutého ambitu kláštera. Před vchodem do chrámu jsou umístěny kamenné sochy sv. Jana z Boha (někdy uváděného jako sv. Petr z Alcantry) a Jana Nepomuckého (1715, J. O. Mayer), sv. Antonína Paduánského (pol. 18. stol., autor neznámý, pravděpodobně socha pochází z Hrdlořez). Socha sv. Jana Nepomuckého poškozena. Socha Immmaculaty je ve východním dvoře na pozemku parc. č. 663 v koruně tisu (nejstarší nebo jeden z nejstarších tisů v Praze).