městský dům

Řadový dvoupatrový tříkřídlý městský dům na šířkové parcele, obrácený do náměstí třemi okenními osami ve fasádě krémové barvy s okrovými architektonickými prvky. Od horního okraje oken 1. patra je fasáda mírně vylomená směrem do ulice, takže přízemí předstupuje uliční čáru. Horizontální dělení fasády: omítnutý sokl přízemí, nad přízemím kordonová římsa s původní profilací, shora krytá prejzy. Obdobná korunní římsa nad 2. patrem, nad kterou se zvedá zvlněný atikový štít, završený roztrženou římsou, nad bočními úseky vypjatou, pak propadlou a nad střední převýšenou částí pět vypjatou do tří segmentových úseků. Ve středu osazena piniová šiška, na krajních vrcholech koule na stylobatech. Štít člení hladké lizénové rámce a do nich vsunutá vpadlá rámovaná zrcadla, kopírující pole. Ve středním poli je složitější zrcadlo s vypjatými a propadlými segmentovými úseky. Přízemí prolomeno v 1. a 2. ose dvěma výkladci s novodobými výplněmi ve shodných ostění s podloženou lištou. V pravé krajní ose portál vstupu do domu – pískovcový s poloeliptickým záklenkem, s useknutými horními rohy a lichoběžným klenákem ve vrcholu, který nese motiv zubří hlavy (znak Pernštejnů). Hranolové sokly a hranolové konzoly oddělují kamenné části portálu zdobené rytými zrcadly s vykrojenými rohy. V portálu zasazena historizující vrata s jedním křídlem vchodu a rámujícími částmi a světlíkem po odvodu, seskládaná z diagonálně řazených latí. Na bocích fasády a mezi patry přes suprafenestry oken 1. patra probíhají ploché lizénové rámce. Okna šestitabulková, v lištových šambránách, zasazená do špalet na jednoduché parapety. V 1. patře s přímými profilovanými, shora oplechovanými suprafenestrami, ve 2. patře v hladké šambráně s vpadlým zrcadlem ve tvaru obdélníka s vykrojenými rohy v parapetní výplni a s oválným zrcadlem v nadokenní výplni.