městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele se do náměstí obrací třemi okenními osami. Přízemí členěno pásovou rustikou, prolomeno dvěma segmentově zaklenutými otvory – vpravo dvoukřídlá vrata vstupu do domu, vlevo novodobý výkladec spojený se dveřmi do krámu. Nad přízemím profilovaná kordonová římsa, nad ní plochý vlys a profilovaná parapetní římsa, na kterou jsou osazena lištová ostění šestitabulkových oken. Střední osa zaslepena, zakončena trojúhelnou suprafenestrou, krajní se segmentovými suprafenestrami. Okna 2. p. čtyřtabulková, na profilovaných parapetech v lištových šambránách s přímou suprafenestrou. Nad 2. p. profilovaná korunní římsa, která nese ve středu fragment raně renesančního obloučkového štítu (dle SHP vyzděný ze 7 cm vysokých cihel) – tři obloučky, vertikálně členěné úzkými hladkými pilastry s římsovými hlavicemi, krajní nižší jsou nad římsou prolomeny úzkými obdélnými okénky. Okraje štítu dozděny později se zvlněným zakončením. Zadní průčelí se zašlou žlutou omítkou, do zatravněného dvorku s novodobým dvorním přístavkem na východní hraně parcely. V přízemí prolomen segmentově zaklenutý otvor vstupu v lištovém ostění, okna 1. p. ve třech osách, v lištových ostěních, šestitabulková. Okna 2. p. ve dvou osách, v terakotových ostěních s rozvilinami a kandelábrem, čtyřtabulkové výplně. Nevýrazná jednou odsazená korunní římsa shora oplechovaná, na ni navazuje trojúhelný štít se zbytky renesančního obloučkového štítu. Na východní hraně fasády připojen úzký opěrák, dosahující poloviny výše oken 2. p. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, kryta pálenými drážkovými taškami. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz Evidenční list nemovité památky (ing. Novotná, 1989)