městský dům

Dvoupatrový řadový dům v západní frontě náměstí, do kterého se budova obrací dvěma okenními osami. Fasáda světle žluté barvy s okrovými architektonickými detaily. Přízemí prolomeno hrotitě zaklenutým širokým portálem se štukovým lištovým ostěním, stejné ostění má i pravoúhlé šestitabulkové okénko v levé ose. Nad přízemím jednoduchá hranolová kordonová římsa. Okna 1. p. s pozdně gotickými ostěními s přetínavou profilací na vysunutých profilovaných parapetech. Levé okno děleno křížem, pravé širší se dvěma vertikálními a jedním horizontálním profilem, rozděleno do tří částí. 2. p. odděluje profilovaná korunní římsa, nad ní osazena dvě terakotová raně renesanční téměř čtvercová ostění pravoúhlých šestitabulkových oken. Kolem ostění analyticky odkryty pozdně gotické hrotité niky s malovaným vegetabilním dekorem. Korunní římsa profilovaná, krytá prejzy – pod ní nečleněná výplň obdélného okénka v lištovém ostění. Štít dělen na tři části – pozdně barokní s volutami zakončujícími boční úseky a s rovnou římsou nad střední převýšenou částí. Střed rámován pilastry, které nesou v ploše umístěný trojúhelný tympanon, v centru doplněný kulatou kartuší s monogramem MARIA. Dvorní průčelí – dvouosé, světle růžová omítka, zakončeno trojúhelným štítem, okna hladce ve fasádě, výplně šestitabulkové, v úrovni přízemí a 1. p. vystupuje přístavek krytý plechovou pultovou stříškou. Dvorek dlážděný, zakončený zdí s jedním horizontálním odstupněním, proraženou segmentovým otvorem, za kterým následuje novodobá přístavba (parcelně související se sousedním čp. 77). Střecha – sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krytá bobrovkami.