kaple

Kaple se nachází v malé vesnici Levínské Petrovice, které jsou částí obce Lovečkovice v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Vesnice se rozkládá kolem procházející komunikace. Nachází se zde rozvolněná zástavba s domy na samostatných parcelách. Kaple stojí ve středu obce u komunikace. Jedná se o kapličku čtvercové dispozice s kamennou čistě omítanou podezdívkou. Na podezdívce se nachází svisle bedněná část, která je od spodní části oddělena patrovou dřevěnou římsou. Bedněná část je zakončena jehlancovou doškovou střechou s čtvercovou věžičkou, která je pobitá bání. Pravděpodobně sloužila jako zvonička. Na vrcholku se nachází latinský kříž. Na východní straně objektu se nachází obdélný dveřní otvor bez výplně s dřevěným příčným překladem a jednou ustoupeným ostěním. Nad vstupem se vyskytuje cedulka s nápisem “Památka chráněná státem”. V ose nad vstupním otvorem se nachází čtvercové slepé okno zasazené do bednění a ohraničené dřevěnou šambránou s výkroji.