dům

Objekt č.p. 18 se nachází v malé vesnici Levínské Petrovice, které jsou součástí obce Lovečkovice v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Vesnice se rozkládá kolem procházející komunikace a nachází se zde rozvolněná zástavba s domy na samostatných parcelách. Objekt se nachází v severní části vesnice. Jedná se o venkovský jednopatrový zděný dům se sedlovou střechou krytou taškami, jednoduchým svisle bedněným štítem. Fasáda domu je členěna lizénami. Zadní část je poloroubená s vtaženou pavlačí. Severovýchodní stěna domu přiléhá ke svažitému. Jihozápadní průčelí domu je sedmi osé. V přízemí se v první ose zleva nachází okenní otvor ohraničený šambránou modré barvy. V druhé ose se nachází dveřní otvor též ohraničený šambránou a vyplněný jednokřídlými dveřmi. Ve třetí ose se nachází úzké obdélné okno ohraničené modrou šambránou. Čtvrtá, šestá a sedmá osa je tvořena okenním otvorem s podokenní a nadokenní šambránou s hlavním klenákem. V páté je vložen dveřní otvor se šambránou. V patře je první až třetí osa tvořena roubenou vtaženou pavlačí a v páté a sedmé ose se nachází okenní otvor s trojitou výplní. Jihovýchodní štítové průčelí je tříosé. V osách se nacházejí okenní otvory stejná jako na jihozápadním průčelí. V patře se nacházejí okenní otvory pouze v prvních dvou osách. V dřevěném/ve svisle bedněném štítu se nacházejí čtyři obdélné okenní otvory ve dvou řadách.