budova pošty

Budova je jednopatrová, zděná, nepodsklepená. Střecha valbová, krytina pálená (Hollandky), fasády jednotně architektonicky pojaté. Průběžný vysoký sokl z haklíkového pískovcového obložení, tvrdé cementové jemnozrnné omítky v kombinaci s hladkými, barevné řešení v kombinaci růžové x okrové. Průčelí pošty je 11-osé, s portikem uprostřed. Portikus má pilíře, v půlkruhovém záklenku klenák, rovný překlad a nad ním balusrový balkon, který je jako kulisa rozšířen na každou stranu o 1 pole.Okna v patře se zde neliší od přízemních na škole, jsou pouze doplněna čabrakami. Okna v přízemí jsou trojdílná s půlkruhovými archivoltami a s předsazenými kovovými mřížemi hustého rastru, nahožře paprsčitě členěnými. Interiéry nezajímavé, portikus nově zasklen, původní vstup má vpadlé půlkruhové orámování a mříž stejného typu jako okna. Dvorní průčelí obou budov jsou poničena, se zbytky pův. architektonického členění.