škola

Budova je jednopatrová, zděná, podsklepená . Střecha valbová, krytina pálená (Hollandky), fasády jednotně architektonicky pojaté. Průběžný vysoký sokl z haklíkového pískovcového obložení, tvrdé cementové jemnozrnné omítky v kombinaci s hladkými, barevné řešení v kombinaci tmavočervené x okrové. Průčelí školy: hlazené vystupující šambrány oken, parapety, dvojstupňová pásová mezipatrová římsa, průběžná parapetní římsa v 1. patře a mohutně vysazená odstupněná korunní římsa. Okna 4-křídlá, každé dolní křídlo 4-tabulkové. V ose průčelí 5-osý vstupní rizalit. Vstup zasazen v edikule s mohutnými toskánskými polosloupy s přímým kladím a nad ním slepý balkon (naznačen vysokým reliéfem) s balustrovým zábradlím. Vstupní dveře dřevěné, výplňové, dvoukřídlé, s želenou mříží a mřížovým nadvětlíkem. Okna v 1. patře rizalitu převýšená, s půlkruhovým zakončením a klenákem, členění do 4 x 4tabulkových křídel. Mezi okny z nadokenního vlysu zavěšeny stylizované robustní čabraky. V 1. patře upevněny dva krátké vlajkové stožáry zakončené emblémy Českého lva. Rizalit v ose završen nevelkým trojúhelníkovým štítem s oválným okénkem. Ve střeše polovalbové vikýře s obeděnými čely. Vstupní hala má stěny i strop členěny mělkými vpadlými rámci.