sloup se sochou Panny Marie

2. Sloup je umístěn na novějším třístupňovém přístupovém soklu. Samostatný sloup je na půdorysu kříže se zaoblenými vnitřními rohy, kříž je orientován JZ - SV, v osách S-J, V-Z vedou skrz těleso průhledy zaklenuté stlačenými oblouky zdobené volutami. Sochy světců (sv. Šebestián, sv. Florián, sv. Jan Nepomucký a sv. Roch) a P. Marie mají zlacené atributy a lemy šatů. Immaculata je doplněna šesticí putti kolem globu s hadem. Na podstavci Immaculaty jsou na S, V, J, straně nápisová pole. Na S straně nápis renoviert 1830. Na V straně podstavce nápis Übertragen und renoviert A. 1877 Josef Elstner. Konečně na J straně nápis: Erbaut u. gestiftet v. Obrigkeit Wirtsch Inspektor H. Christian Karl v. Platz und Ehrenthal Ao. 1719".