venkovská usedlost

Okapově orientovaná patrová stavba, krytá valbovou střechou, na kterou ze západní strany navazuje hloubkový hospodářský trakt se sedlovou střechou. Objekt je vystavěn na úzké parcele, která se směrem k severu a závěru parcely ve svahu zužuje. Během 30. let dům fungoval jako pekárna s prodejnou, což dokládá i jeho vnitřní dispozice, množství komínů a pec v hloubkovém traktu. Objekt do II. světové války sloužil jako obydlí a provozovna českého řemeslníka, který vyráběl suchary. Uliční průčelí prolamují čtyři okenní osy v patře. Okna jsou šestitabulková, lícující fasádu. Přízemí prolamují vjezdová vrata se segmentově klenutým nadpražím, okno a vstup s výkladcem do provozovny. Fasáda objektu je značně poškozena, zachovány zůstaly pouze v náznacích torza okenních šambrán se středovým klenákem a některé podokenní římsy. Patro je odděleno částečně zachovanou profilovanou kordonovou římsou a je dále členěno třemi svislými lizénami s profilovanými hlavicemi, také zachovanými pouze v torzech, především v oblasti korunní římsy. Pravá část uličního průčelí pod prodejnou je podsklepena a měla zasahovat až po komunikaci. Patro zasahuje částečně i nad hloubkový užitkový trakt. Boční fasádu domu, směřující k východu, prolamuje dvojice menších oken, které byly pravděpodobně osazeny do fasády až po odstranění původních sousedních objektů.