márnice

Márnice je situována na hřbitově, severovýchodně od kostela. Samostatně stojící zděná přízemní stavba ( rozměry 5,9 x 5,6 m), omítaná hladkou vápennou omítkou, s valbovou střechou krytou bobrovkami a se zděným štítem na západní straně. Exteriér: Každou ze stěn člení trojice lisenových rámů. V prostředním poli severní a jižní strany je po jednom obdélném oknu s vloženou dřevěnou mříží ( 5x5 ok s okosenými hranami, v rámu - barokní), na západní straně je situován vstup: dřevěná zárubeň, hladké dřevěné dvoukřídlé dveře se zamřížovanou špehýrkou. Štít má dvě úrovně oddělené profilovanou římsou nesenou dvěma pilastry, spodní část má konkávně skrojená křídla, v nich ve středním poli jsou mělké vpadliny a dole průběžný zalamovaný sokl, horní část má tvar oslího hřbetu s mohutně profilovanou římsou po obvodu. Ve vrcholu osazen kamenný soklík.