městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkově orientované parcele. Hlavní dvouosá fasáda je opatřena světle růžovým nátěrem, se kterým kontrastují bílé architektonické prvky. Přízemí má hladký sokl, který přerušují dva prolomené otvory – pravý, zaklenutý segmentově v ostění s podloženou lištou na okraji je ve spodní třetině zaslepený a opatřený novodobým výkladcem. Levý pravoúhlý se štukovým ostěním na okraji s profilací je opatřen novodobými jednokřídlými vstupními dveřmi. Nad prvním patrem probíhá jednoduchá, shora oplechovaný kordonová římsa, na kterou navazují subtilní hladké pilastry se stylizovanými kompozitními hlavicemi, probíhající nepřerušeně přes první a druhé patro na okrajích a uprostřed fasády. Okna prvního i druhého patra jsou šestitabulková, usazena na jednou odstupněných parapetech do lištových šambrán. Masivní přímé suprafenestry s profilací nesou volutové konzolky zakončené ve spodní části listovitě. Pod okny druhého patra dotváří fasádu dvě shodná lištová zrcadla s květinovým festonem. Nad korunní římsou se zvedá mírně dozadu odsunutý atikový štít, opatřený trojúhelným nástavcem. Na okrajích je doplněn dvěma hladkými pilastry s římsovými hlavicemi a uprostřed jej prolamuje dvojité okno v lištových šambránách. Okenní výplně jsou ve všech případech dvoukřídlé šestitabulkové. Sedlová střecha kolmá na průčelí je kryta pálenými taškami. Zadní trojúhelný štít prolamuje vystředěné šestitabulkové okno zasazené do fasády hladce. Zadní fasáda má okrovou barvu a je završena jednoduchou korunní římsou. V patře je k zadnímu čelu připojena terasa zpřístupněná segmentově zaklenutým otvorem s novodobou dvoukřídlou výplní. Zbytek objektu pro REI nezpřístupněn.