městský dům

Dvoupatrový řadový dům s atikovým patrem se do Zámecké ulice obrací dvěma okenními osami. Přízemí, které scarpovitě do ulice předstupuje, je prolomeno dvěma otvory se segmentovými záklenky – vpravo portálem, který je opatřen kuželovými odrazníky, svislé části ostění jsou doplněny betonovými bloky a cvikly nad záklenkem jsou opět pískovcové. Ve vrcholu je doplněn lichoběžným klenákem. Pravý otvor okna má lištové štukové ostění. Přízemí je opatřeno okrovou omítkou, patra také okrovým nátěrem v tmavější barvě. Architektonické detaily kontrastují v bílé. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou navazují na okrajích a ve středu fasády pilastry svazující patra až po korunní římsu. Pod okny 1. p. je umístěn podokenní vlys v podobě pásu s přetínajícími se kružnicemi. Okna jsou nasazena na hranolové parapety do plochých šambrán s přímou profilovanou suprafenestrou, pod kterou je vpadlé obdélné zrcadlo v barvě podkladu fasády, stejné rámování a také shodné šestitabulkové výplně mají i okna 2. p. Okenní otvory do půdního polopatra jsou téměř čtvercové s plochými šambránami s výrazným lichoběžným klenákem ve středu překladu. Klenáky sahají těsně pod masivní profilovanou korunní římsu, nad kterou se zvedá pozdně barokní štít. Krajní části štítu jsou ležatě obdélné a rámují střední část se segmentově vypjatou profilovanou římsou ve vrcholu a oválným zaslepeným okénkem ve středu. Nad krajními pilíři a ve vrcholu jsou osazeny vázy. Tříosé dvorní průčelí je završeno trojúhelným štítem s novou okrovou omítkou. Z líce fasády vystupuje komín. Štít je prolomen obdélným okénkem s plochým ostěním. INT: Interiér včetně dvora v rámci REI nezpřístupněny. Popis viz evidenční list nemovité památky.