činžovní dům - tzv. Palác na Kopečku

Pětipatrový nárožní dům o pěti osách do Třídy Míru, jedné nárožní a šesti do Jindřišské ulice. Vysoce plastická modelace průčelí vzniká kombinací zdvojených vertikálních lizén s vpadlými zrcadly mezi okenními osami, svazujících patra a segmentově vyklenutých ploch mezi nimi, s horizontálními vpadlými zrcadly, další horizontální prvky tvoří výrazné římsy nad přízemím, 1., 3. a 5. p. V přízemí je do Třídy Míru osazen výkladec kombinující nerezové profily a zasklené plochy, prolomený dvěma vstupy do obchodů s dvoukřídlými dveřmi, zakončený výrazně vysunutou markýzou. První patro má okna posazena na průběžné parapetní římse, mezi osami jsou vpadlá obdélná zrcadla a nad nimi vlys zakončený kordonovou římsou s uplatňující pod okny hladké obdélné šířkové zrcadlo. Okna v 1. – 3. p. jsou přizpůsobena segmentovému vyklenutí os a jsou dělena na šest tabulek (po třech ve dvou pásech nad sebou). Vyklenuté úseky stěny jsou zvýrazněny horizontálními pásy. Nad 3. p. jsou osazena okna stejného členění jako předchozí, ale rovná, zasazená hlouběji do fasády a oddělená kubusy, na které navazují atikové buňky s dvoukřídlými malými okny, oddělené oplechovanými plastickými pásy, které zabíhají do rovné střechy. Průčelí do Jindřišské ulice je totožné jako do Třídy Míru, jen zde chybí atikové buňky nad posledními třemi osami a přízemí nemá výkladce, ale je plné, prolomené ve druhé ose vchodem s dvoukřídlými dveřmi a v dalších 3 x 2 okny, zasazenými ploše do fasády, nad kterými probíhá výrazná římsa na masivních kubických konzolách, umístěných mezi ok. osami. INT: pro REI nezpřístupněn, prostory obchodů v přízemí nově upraveny, plochostropé.