zámek

Jednopatrová budova, vyzděná ze smíšeného omítaného zdiva, o 4x9 osách, na obdélném půdorysu. Na severovýchodě rozšířena přízemní přístavbou na půdorysu „L“. Střechy sedlové pokryté bobrovkami. Hlavní „jižní“ štítové průčelí o čtyřech osách, se zachovalým poškozeným psaníčkovým sgrafitem. V přízemí vlevo obdélný vstup s kamenným ostěním a dva čtvercové otvory s kovanými probíjenými mřížemi. Okna obdélná desetitabulková (křídla šestitabulková, ventilačky čtyřtabulkové), v líci zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištou. Ve druhé západní ose okno sdružené, pravé slepé. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou krytou prejzy. Na římsu dosedá zděný štít na nízké hladké atice ukončené nízkou římsou. Štít volutový, o dvou horizontálních pořadích oddělených profilovanou římsou krytou prejzy. Spodní část se středním polem s lisénovými rámy. Ve středu dvě obdélné okna ve společné šambráně s lištou a uchy s kapkami. Na stranách křídla, vespodu se stlačenými volutami, stoupající segmentovým vykrojením. Vrchní část, ve středu s lisénovým rámcem, ukončená horizontální profilovanou římsou krytou prejzy. V poli obdélný okenní otvor orámovaný šambránou s lištou. Na stranách křidélka, vespodu se stlačenými volutami, stoupající segmentovým vykrojením. Mladší hranolová věžička s jehlancovou střechou, ve vrcholu štítu dnes zbořena. Podélné hladké průčelí do parku o devíti osách. V přízemí čtvercové okenní otvory s kovanými probíjenými mřížemi. Okna v patře desetitabulková, v líci zdiva. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou. Severní štítové průčelí hladké o čtyřech osách, přízemí tříosé. Okna desetitabulková, v líci zdiva. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou krytou bobrovkami. Štít zděný trojúhelný, ve spodní části tři otvory, střední obdélný, krajní oválné. Podélné průčelí do dvora v přízemí o pěti osách. V jižním nároží hladká liséna. U nároží čtvercové šestitabulkové okno za lícem zdiva a s mříží, orámované šambránou s lištou. Ve druhé ose široký oblouk arkády, podklenuté valeně s výsečemi, za obloukem dva obdélné vstupy s tesařským ostěním a jednokřídlými prkennými dveřmi. Ve třetí ose obdélný vstup s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi. Ve čtvrté ose obdélný vstup s kamenným ostěním a s jednokřídlými dřevěnými dveřmi s ozdobně skládaným pokryvem, na nadpraží dosedá obdélné šestitabulkové okno s kovanou probíjenou mříží, ostění s uchy a hladkými vykrajovanými pásy. V páté ose obdélný vstup na jednom kamenném stupni, s kamenným ostěním po obvodu s lištou. Dveře nové dvoukřídlé dřevěné profilované. Na nadpraží dosedá obdélný podélný nadsvětlík s mříží. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V patře čtyři obdélná desetitabulková okna, orámovaná prostými šambránami, jedno okno za lícem ostatní v líci zdiva. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. V pultu sedlové střechy dva prkenné vikýře, z čelní strany s obdélným osmitabulkovým oknem. Stříšky valbové pokryté bobrovkami. V severovýchodní části k zámku kolmo přiléhá šířkově disponovaná přízemní přístavba na obdélném půdorysu, o 4x4 osách. Přístavba kryta dvojicí souběžných sedlových střech pokrytých bobrovkami, k východu ukončených dvojicí stejných zděných štítů. V průčelí do dvora dvě osy. Vlevo obdélný vstup s kamenným ostěním s lištou po obvodu a s čtvrtkruhově vykrojenými rohy. Na nadpraží dosedá téměř čtvercový okenní otvor s mříží. Vpravo sdružená obdélná desetitabulková okna s podokenní římsou, orámovaná společnou šambránou. V pultu střechy dvě volská oka. Severní podélné průčelí o čtyřech okenních osách, okna obdélná desetitabulková ,v líci zdiva, orámovaná šambránami s lištou. Východní průčelí vlivem terénu patrové. V přízemí částečně eskarpově zešikmené zdivo, se dvěma obdélnými vjezdy s dvoukřídlými prkennými dveřmi. Vlevo v přízemí obdélný vstup s kamenným ostěním. V patře obdélná desetitabulková okna, v líci zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu. Průčelí ukončeno hladkým pásem na nějž dosedá hladká atika a na ní dvojice stejných štítů maskujících sklony souběžných sedlových střech. Štíty vlnovitě vykrajované, zalamované a vzedmuté, tence plasticky orámované. Ve spodní části s oválným hladce orámovaným otvorem. Na stranách a ve vrcholech koule. V jihovýchodní části přiléhá menší široce disponovaný přístavek o 3x4 osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová do dvora ukončena polovalbou k východu zděným štítem, pokrytá bobrovkami. V průčelí do dvora čtyři osy a v jižním otupeném nároží mělce hladce kvádrově bosovaná liséna. V krajních osách obdélné vstupy, vlevo s kamenným ostěním, vpravo v úzkém dřevěném rámu a s novými dvoukřídlými dřevěnými profilovanými dveřmi. Ve dvou středních osách obdélná okna, jedno slepé, orámovaná prostými šambránami. Střecha ukončena polovalbou, pološtít nízký široký po obvodu hladce orámovaný. Jižní průčelí dvouosé, s nárožními mělce hladce kvádrově bosovanými lisénami. Okna obdélná orámovaná šambránami s podokenními římsami, jedno okno šestitabulkové druhé přizděné s mříží. Průčelí k východu vlivem terénu patrové, předstupující před líc severovýchodní přístavby zámku. V přízemí obdélný vjezd s dvoukřídlými prkennými vraty. V patře tři osy a jedna osa s pultovou stříškou po jižním boku. Okna obdélná desetitabulková, v líci zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu. Štít stejný jako u severovýchodní přístavby zámku.