zahrada se sochařskou výzdobou

Zahrada se sochařskou výzdobou a ohradními zdmi. Zahrada vznikala ve spojitosti se stavbou paláce. Po velkých terénních úpravách byla založena jako barokní zahrada italského typu osově vázaná na palácové průčelí.Pův.řešení je jen částečně čitelné. Zahrada se rozkládá na severní straně Petřína. Parterový prostor zahrady se zimostrázovou broderií je novodobou reminiscencí. Navazující zahrada je členěna terasami a cestami vedenými šikmo přes vrstevnice v osové návaznosti na palácové průčelí. Část zahrady směrem ke Strahovské zahradě má přírodní charakter, protíná ji novodobá vyhlídková cesta a je protkána nepravidelnou sítí cest.Původní terasovité členění této části zahrady již není skoro patrné. Areál zahrady je obehnán ohradní zdí. V zahradě se vyskytuje téměř 60 druhů dřevin, nejčetnější je javor mléč, jasan ztepilý, dub letní, esovité cesty lemují jírovce maďaly. Součástí zahrady je také sochařská výzdoba (popis a lokalizace soch upřesněna v samostatné příloze).