ohradní zeď

Zedˇna nepravidelném půdorysu po jihovýchodní a východní straně kostela a zrušeného hřbitova je kolem 60 cm silná, hrubě omítnutá a zevnitř jen kolem 1 metru vysoká. Zvenčí, zejména po východní straně je vyšší, protže tvoří zároveň tarasní zeď a stupňovitě stoupá k severu. Je krytá pískovcovými deskami, spádovanými ven, avšak v nejsevernějším úseku jsou desky střechovitě tvarované. V severovýchodním rohu jsou novodobá kovová vrata s vyplétanými výplněmi, po severní straně zeď chybí, je tu kovový plot přilehlého domu. Po západní straně je výrazná terénní hrana a na jejím vrcholu cihelné sloupky dříve snad dřevěného laťového plotu. Sloupky o rozměrech 60 x 60 cm jsou završené pískovcovými deskami, které jsou ale spádované jenom do dvou stran. V západní části jižního oplocení je nově vyzděná zeď z opukových kvádříků o tloušťce 60 cm, završená masivní betonovou deskou a v mírně vyduté jižní straně se nachází zděná, střechovitě zakončená kulisová brána, k níž vedou čtyři pískovcové schody. Otvor má lomený záklenek, v hluboké zděné špaletě je výrazný výžlabek a na vnější straně zase kolmá část a je opatřený výplňovými dvoukřídlými klasicistními vraty s dochovaným štítkem a krabicovým zámkem. Zdivo je z lomové opuky, omítka našedlá, vpadlá šambrána kolem dveřní špalety - žlutá, římsy a pásek špalety červené, výžlabek ve špaletě zlatý se zbytky šmolkového nátěru. Na rubu pod střechovitým zakončením je brána opatřená podbrádkovou římsou s půloblounem a letopočtem poslední opravy - 1975, římsa opatřena červenou barvou.