kostel sv. Václava

Areál je tvořen barokním kostelem gotického založení, obklopeným starým hřbitovem, s ohradní zdí, jejíž hlavní brána je na západní straně proti průčelí kostela, směrem ke vsi. Ve třech rozích ohradní zdi jsou pseudogotické kapličky, za čtvrtým ( severovýchodním) zaobleným nárožím ohradní zdi je postavena barokní kaplička Panny Marie. V jižní části hřbitova je kříž, postavený farářem Josefem Tadeášem Kašparem r. 1781. Poškozený náhrobek tohoto faráře je zazděn do východní zdi sakristie vně kostela. Na východní straně areálu ( za závěrem) je postavena na místě starší barokní márnice novější márnice (19. stol.), vedle ní je nízký kamenný domek kostelníka (stará škola). Hřbitov je stále používán, protože však nestačil potřebám rostoucí obce, byl v 19. stol. na jih starého areálu přes silnici založen nový hřbitov na obdélném půdorysu, obehnaný cihlovou zí.