kočárovna

Volně stojící přízemní budova na obdélném půdorysu. Neomítané lomové zdivo. Novodobá plastová okna, jejich ostění z glazovaných cihel. V severním průčelí dvě takové osy, vprostřed drobné okénko. V trojúhelném štítu (nejvyšší část kryta svislým bedněním) vprostřed dvojice drobných, na výšku postavených obdélných okének, nad nimi nápisová deska ze světlého kamene (nápis: „Žehná Hospodin / wšem dobrým (Dvojramenný kříž) / kteří jej milují. Po stranách pětiúhelné niky s polopostavami soch na modrém pozadí s malovanými nimby, vlevo neidentifikovaný světec (stařec s neurčitým atributem v levici – sv. Josef?), vpravo neidentifikovaná světice (prostovlasá žena s laní P. Marie?). Oba tisknou své levé ruce k hrudi a hledí směrem k sobě. Ve východní stěně trojice os, krajní okna rozměrnější, všechna plastová, novodobá, jednokřídlá (s naznačeným členěním na 6 tabulek). Střecha sedlová, krytinou pálená taška. Západní stěna vprostřed s jediným rozměrným oknem v segmentovém záklenku. V jižním průčelí přízemní dvojkřídlé okno, ve štítě (s nejvyšší partií krytou svislým bedněním) dvojice úzkých obdélných, na výšku postavených okének, flankujících, vprostřed cihlová nika s neidentifikovanou soškou.