kaple sv. Anny

Kaple zvnějšku na čtvercovém půdorysu se zaoblenými rohy, vnitřní prostor na půdorysu oktogonu. Plášť je členěn pilastry, které přiléhají ke kulatým rohům, jsou ploché s vpadlým obdélným zrcadlem pod stylizovanou hlavicí s volutkami a listem uprostřed. Na pilastry nasedá profilovaná korunní římsa, krytá shora prejzami. Barva architektonického dekoru je žlutá, fasáda je modrošedá. Hlavní průčelí je obráceno směrem k trati - přízemí prolamuje polokruhově zaklenutý vchod se širokou plochou šambránou a původní mříží. Nad korunou se zvedá štít s vybranými postranními částmi a převýšeným středem, završeným segmentovým nástavcem s motivem “Božího oka” a železným patriarším křížkem ve vrcholu, který rámují dvě koule na stylobatech. Okraje štítu zpevňují krátké sdružené lizény, nad krajními jsou osazeny piniové šišky. Ve středu štítu je v lištové šambráně osazen reliéf světce s mitrou, berlou a v dlouhém kněžském rouchu. Boční fasády jsou prolomeny polokruhově zaklenutými okny se zachovanými kovanými mřížemi, které jsou komponovány ze spirálovitě zavinutých provlékaných prutů a ve středu a ve vrcholu doplněny tepaným dekorem květiny. Zadní fasáda je také završena štítem, který formamou odpovídá přednímu štítu, ale je doplněn reliéfem s motivem Sv. Anny, která ukazuje knihu Panně Marii. Střecha kaple je mansardová, krytá bobrovkami. Pod opadávající omítkou je patrné cihlové zdivo a v zadním štítu kaple je viditelný obrys původního řešení, kdy zde byl jednoduchý trojúhelný štít a za ním asi sedlová střecha. INT: klenba placková, stěny omítnuty bíle, úseky stěn s otvory se střídají s diagonálně seříznutámi rohy s vhloubenými nikami, završenými jednoduchými římsami. Mříž vstupu: dvoukřídlá, tvořená horním nástavcem se spirálovitě zatáčenými pruty a motivem mřížky ve střední části - na ně navazují horizontální profily oddělující horní okraj se štítkem, který přidržují dva lvi, a který je označen zkratkou OZ. Křídla jsou v horní části segmentově vyklenuta, opět tvořena spirálovitě zavíjenými a křížícími se pruty, které vycházejí z pilastrů na okraji, oddělených od stěny ještě dalším ornamentálním pásem. V segmentech křídel probíhá nápis: ORODUJ ZA NÁS.