kostel Panny Marie Bolestné

Průčelí je prolomeno půlkruhově ukončeným vstupem, který je orámován kamenným ostěním půlkruhově zakončeným s klenákem ve vrcholu. Vchod je postranách flankován pilastry s římsovou hlavicí. Ve cviklech nad vchodem jsou trojúhelníkové ornamenty. Přízemí je od atiky odděleno kordonovou římsou. Atika je ve vrcholu segmentově vypjata, uprostřed je proraženo naležato položené oválné okno (původně se šambránou). Boční fasáda je členěna lezenovým rámem, na pravé straně doplněným o pilastr s římsovou hlavicí. Uprostřed stěny proraženo půlkruhově zaklenuté okno se šambránou vytaženou v omítce. Zadní fasáda je členěna pouze lezénovým rámem. Korunní římsa s vyloženou deskou nese střechu polovalbovou. Sokl kamenný. Nápis v nadpraží nad portálem : A DOMINO FACTUM EST ISTUD / ET EST MIRABILE IN OCULIS NOSTRIS. Sochy na průčelí představují sv. Maří Magdalenu a Marii ženu Kleofášovu. Na boční straně jsou plastiky sv. Cyrila a Metoděje. Průčelí je ikonologickým pojetím vztaženo do interiéru tím, že sochy sv. Maří Magdaleny a Marie Kleofášovy, které jsou na průčelí, byly účastny Ukřižování a spolu s Marií oplakávaly Kristovo mrtvé tělo položené na klíně jeho Matky. Mají vztah k soše Piety na hlavním oltáři. Kaplička na severní straně kostela je čtvercového půdorysu.