studna na nádvoří

Na nádvoří před arkádami jižního křídla zámku studna s nadzemní částí nad kruhovým půdorysem a chráněná vysokou dekorativní mříží. Hloubka studny údajně 20 m a nepravidelného průběhu, s tupoúhlým zalomením. Nad terénem nádvoří nízký kamenný soklík kruhového půdorysu. K severozápadu z půdorysu vystupuje kamenná nádržka o stejné výšce jako sokl v tomto místě. Nádržka nad obdélným půdorysem se zaoblenými volnými rohy. Otvor studny zakrytý prkennou podlážkou. Na soklíku osazena cca 2,5 m vysoká bohatě zdobená kovaná mříž. Po obvodu jedenáct svislých válcových prutů mezi něž jsou vložena obdélná pole, zdobená pásky ve tvaru esovitých volut. Pole nad nádržkou tvoří jednokřídlá branka. Horní stranu jednotlivých polí zdobí pásky ve tvaru esovitých volut, ze kterých ve středech vyrůstají drobné květy se zlacenými volutami. Svislé pruty ve vrcholech zdobeny menšími pásky ve tvaru esovitých volut (vykloněno ven půdorysu) a na vrcholy dosedají ven z půdorysu vykloněné květy se zlacením. V horní části svislých prutů se do středu půdorysu zvedají pásky segmentovým vzedmutím a plynule stoupající segmentovým vykrojením do jednoho bodu, kde se zbíhají v jednu hrotnici svázanou prstencem. Hrotnice vrcholí velkým zlaceným květem, pod květem zlacená spirálová koule.