litinový náhrobní kříž Marie Rosiny Salm

Při jižní straně panského hřbitova situovaný litinový kříž umístěný na jednoduché kamenné podestě. Podstavec kříže je tvořen širokou hranolovou základnou a vysokou středovou částí zdobenou pásem s kanelurami a plastickými rokajovými pletenci. Na čelní straně podstavce v obdélném, páskami tvořeném rámu minuskulní nápis: Maria / Altgräfin zu Salm / geb. 25. Dezember 1831 / gest. 24. Juli 1845. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, z níž vyrůstá vlastní latinský kříž. Oktogonální patka kříže s bohatě zdobenými geometrickými pletencovými vlysy pokračuje spodní architektonizovanou částí s vimperky a postavou modlícího se anděla. Břevna kříže jsou tvořena propletenými svazky břečťanu. Na křížení břeven je aplikovaná andílčí hlavička.