litinový náhrobek Huga II. Karla Eduarda a Leopoldiny Salm

Při jižní straně panského hřbitova situovaný celolitinový dvojnáhrobek ve formě kříže. Na kamenné obdélné základně stojí podstavec tvořený hranolovou soklovou částí ukončenou výžlabkem a vysokou středovou částí z litinových desek ukončenou vyloženou profilovanou římsou ve tvaru nízkého stanu. Na čelní straně jsou umístěny dva rámy. V pohledově levém rámu pod salmovským knížecím znakem je umístěn majuskulní text s nacionálem Huga Karla Eduarda Salm-Reifferscheidt (1803 – 1888) a jeho manželky Leopoldiny Salm-Reifferscheidt-Krautheim (1805 – 1878) v pravém rámu. Z podstavce vyrůstá vlastní kříž. Jde o jednoduchý latinský kříž s profilovanou patkou. Pod spojením břeven je zavěšeno tělo Kristovo. Ukřižovaný je podán v obvyklém ikonografickém pojetí s dynamicky rozvlněnou rouškou. Hlava zdobená trnovou korunou je mírně nakloněna k pravému rameni. Ve vrcholu kříže je umístěna nápisová deska INRI.