dům

Obytná patrová budova na východní straně II. nádvoří má obdélný půdorys a je zastřešena sedlovou střechou krytou pálenou bobrovkovou krytinou. Západní fasáda sedmiosá, přízemí i patro členěno lizénovými rámy. Horizontálně je fasáda členěna kordónovou jednoduchou řmsou a profilovanou korunní římsou. V lizénových rámech hsou okna v okenních osách nad sebou. Okna v šambráně se zvýrazněnou podokenní římsou. Pod okny v patře štuková pole. Okna špaletová, dvoukřídlá, členěna pevným poutcem do T. Uprostřed přízemí dveřní otvor, kde rámové dvoukřídlé dveře v dřevěné zárubni. Nad vstupem segmentová štuková římsa. Východní fasáda nestylová, hladká, členěna okenními otvory v okenních osách nad sebou.Okna v šambráně. Okna dvoukřídlá, špaletová, členěna pevným poutcem do T.