Vodní elektrárna Vydra

Vodní dílo začíná při Vchynicko–tetovském plavebním kanálu cca 1 km JZ od lokality Mechov u Srní a dále probíhá při západním okraji katastrálního území Srní I zhruba SV směrem přes lokalitu Sedlo až k Čeňkově Pile. Z lokality Mosau, z tzv. vtokového objektu na Vchynicko–tetovském kanálu je voda odváděna podzemním převaděčem o celkové délce 3,2 km do akumulační nádrže (1) zbudované v lokalitě Sedlo (délka 3218 m). K překonání údolíček s výškovým rozdílem 10 m byly použity dvě shybky. Nádrž byla vybudována proto, aby se zde voda mohla v dobách menšího zatížení energetické sítě zadržovat a v dobách špiček pak použít pro výrobu el. energie. Z nádrže se voda vede potrubím do nedaleké vyrovnávací komory (3), tzv. vodního zámku (v případě poruchy turbíny je zde možné dálkově z elektrárny přítok vody uzavřít), odkud padá tlakovým potrubím o délce 900 m s výškovým rozdílem 216 m na 2 Francisovy turbiny v elektrárně Vydra (4).