venkovský dům

Nevelké podélné stavení, situované na malém pozemku klínovitého tvaru, stojí na V straně návsi. Stavení je zděné, přízemní, částečně podsklepené, o velmi protáhlém obdélném půdorysu, s podélnou osou orientovanou ve směru V-Z, završené sedlovou střechou s polovalbou nad zděným Z štítem. Střecha je na severní straně vysazena na vykonzolovaných zhlavích stropních trámů nad dlážděné zápraží. Dispozice stavení se skládá z trojdílného obytného jádra na Z a z k němu na V aditivně přiřazených hospodářských prostor chléva a stodoly. Střecha původně probíhala po celé délce objektu a na V, nad pernou stodoly, byla zakončena valbou. Od 80. let 20. stol. je stodola nezastřešená a střecha končí plným bedněným štítem nad příčnou zdí mezi chlévem a stodolou. Na stavení navazuje na J a Z nevelký pozemek, svažující se k drobnému potoku na jeho jižní hranici. Pozemek je na Z, do návsi, ohrazen nízkou kamennou zdí, na které jsou vztyčeny hranolové, z kamene vyzděné pilíře se sedlovými stříškami z cihel kladených na plocho. Mezi pilíři jsou pole prostého plaňkového plotu.