kostel sv. Michaela

V horní severovýchodní části obce uprostřed hřbitova situovaná jednolodní orientovaná stavba obdélného půdorysu s polygonálním zakončením a s představěnou hranolovou věží při západní straně a sakristií obdélného půdorysu přistavěnou k severní straně průčelí. Kostel je chráněn sedlovou střechou nad závěrem trojstrannou, kaple je chráněna trojbokou pultovou střechou. Obě střechy jsou z pálené tašky. Věž je zakončena vysokým polygonálním stanem z plechu s makovicí a tepaným patriarchálním křížem. Do kostela se vstupuje skrze věž přes segmentově klenutý vchod krytý stanovou stříškou. Nad vchodem je na osu umístěný kruhový medailon se skleněnou mozaikou Krista. Zvonicové patro je do všech stran prosvětleno okenním otvorem. Okna na západní, severní a jižní straně jsou půlkruhově zakončená chráněná dřevěnou okenicí. Ve východní straně je vsazeno trojité sdružené půlkruhově sklenuté románské okno. Střecha věže je posazena na profilované korunní římse. Nároží věže i ostatních částí kostela jsou zvýrazněna kamenným armováním. K jižní straně věž a k západní straně lodi je přistavěno šnekové schodiště oválného půdorysu. Hladké průčelí lodi je dvouosé. Lunetové okenní otvory jsou umístěny v horní polovině, sakristie je ze všech stran prosvětlena obdélnými okenními otvory. V severní i jižní boční straně lodi resp. sakristie jsou umístěny postranní vchody. Závěr lodi je hladký, do zadní strany je vsazen kamenný náhrobek Jindřicha Křeckého z Býšovce. Loď je zaklenuta dvěma poli valené klenby, triumfální oblouk odděluje loď od kněžiště, které je zaklenuto jedním polem klenby. Sakristie je sklenuta valenou klenbou s nestyčnými výsečemi, předsíň křížovou klenbou.