kostel sv. Bartoloměje

V centru obce severně od hlavní komunikace situovaná severojižně orientovaná sakrální stavba obdélného půdorysu s představenou hranolovou věží a skoseným závěrem. Stavba je zastřešena sedlovou střechou nad závěrem zvalbenou, věž je krytá nízkým stanem. Jako krytina je použita pálená taška. Fasády kostela jsou hladké zvýrazněné lizénovými rámy. Boční strany jsou prosvětleny třemi okenními osami, kněžiště potom dvěma okenními osami. Okna jsou segmentově zakončená. Stavba je ukončena průběžnou vyloženě profilovanou římsou. Představěná věž je tříetážová, členěná kordónovými římsami, Přízemní část je směrem k jihu otevřena půlkruhově sklenutým otvorem s klenákem ve vrcholu, nad ním je na osu umístěný segmentově zakončený okenní otvor. Další etáž je do tří stran kruhovými otvory, na bočních stranách zaslepenými. Zvonicové patro je rámováno lizénovými rámci, do tří stan je otevřeno okenními otvory zakončenými ustupujícím segmentovým obloukem. Nad okny je kruhový ciferník.