dvorní objekt - Elektrotechnická fakulta

Dominantou hlavního vnitřního dvora je objekt elektrotechnické fakulty postavené v l. 1904-05 podle projektu arch. Kožíška, z velké části postavený na ploše zbouraného kostela křižovníků sv. Petra a Pavla a části konventu. V l. 1924 - 26 byl objekt upraven a nastaven arch. Vodňarukem. Plocha rozsáhlé architektonizované barokní zahrady při emeritních domech byla ve 20. letech 20. století využita na západě pro zbudování strojních laboratoří, které byly novodobě upravovány a přestavovány. Dnešní srostlice přístavků údržby, kotelny s propojením na původní objekty pro laboratorní, dílenské a kancelářské využití znehodnocuje prostor hlavního dvora. Dalším dílem k tomu přispívá východní volně stojící přízemní objekt postavený v roce 1915, dnes sportovního a kancelářského využití. K nevhodné zástavbě dvora lze přiřadit objekt trafostanice v severovýchodním koutu dvora a volně stojící patrový domeček vrátnice v severním koutu dvora, naopak ochranu zasluhuje navazující masivní zeď.