výměnek

Samostatně stojící z cihel a kamene zděný, přízemní, štítově orientovaný objekt na obdélném půdorysu o délce štítového průčelí cca 10,2 m a bočního průčelí cca 13,6 m. Úroveň podezdívky klesá kvůli vyrovnání terénu směrem k silnici. Mansardová střecha s valbami a námětky je krytá dřevěným šindelem. V současnosti postrádá sv. lichoběžníkový štít dřevěnou prkennou stěnu. Přízemí symetrického hlavního průčelí je členěné třemi okenními osami a lizénami s rustikou v nároží a mezi okny. Ven otvíravá, do líce vsazená obdélná okna členěná na šest tabulek, jsou rámována šambránou ve formě jednoduché lišty, doplněné lichoběžníkovým klenákem. Hlavní zděný štít je členěndvěma osami oken. Mezi okny s hladkými šambránami je mělká nika ukončená stlačeným obloukem se sedly. Niku rámuje profilovaná šambrána. Po stranách vně oken jsou rustikované lizény. Dvorní průčelí je členěné čtyřmi osami. V prvních dvou jsou okna, ve zbylých dveře. Protější průčelí je prolomeno jen dvěma větracími malými okny.