konvent

Konventní budova o 3 křídlech je připojena středním křídlem na východní stěnu sakristie kostela. Jednopatrová budova s podkrovím, křížového půdorysu, postavená ze smíšeného zdiva, zastřešená valbovou střechou krytou plechem. Vodorovná křídla půdorysu o sedmi okenních osách (severní a jižní křídlo). Východní křídlo je kratší, vybíhá z východní fronty konventu o dvě okenní osy. Jednotlivá průčelí bez plastického členění jsou ukončena profilovanou korunovou římsou. Okna obdélná čtyřtabulková s horním větracím křídlem, rámovaná šambránou s páskou na obvodě, v přízemí na omítkových profilovaných parapetních římsách. Omítka z jemnozrnného břizolitu, vystupující články světle okrové, základní plochy - tmavý okr. Severní a jižní křídlo dvoutraktové, s průběžnou valeně klenutou chodbou se střídavými trojbokými lunetami, které se v některých polích stýkají svými hroty do křížových hřebínkových útvarů. V chodbě jsou dveřní otvory v obdélných kamenných ostěních s jednoduchým profilem. Místnosti v přízemí sklenuty valeně s lunetami. Refektář je zaklenut neckovou klenbou s pětibokými lunetami a čtyřlistým zrcadlem orámovaným štukovou profilovanou lištou. V zrcadle nástropní malba s pohledem na klášter, s erby a vročením 1794(?). V 1. patře je průběžná chodba klenuta stlačenou valenou klenbou. Ve střední části se nachází dvoulodní hala, zaklenutá českými plackami na pasech, nesených dvěma pískovcovými sloupy s hladkým dříkem s entazí, s patkou a hlavicí, plintem a abakem. Ostatní místnosti 1. patra jsou klenuty českou plackou, v letním refektáři (pracovně) valená klenba na pasech, s kruhovými medailony a zrcadly s profilovaným štukovým rámem. Budova je částečně podsklepená, v místnostech valené klenby s lunetami, vyzděné z lomového kamene.