kaple pašijová III. Kristus bičovaný

Třetí kaple vystavěná při Svaté cestě z města k poutnímu areálu na Hoře Matky Boží, s dedikací Kristus bičovaný, stojí za městem, v lipové aleji pozvolna se zařezávající do zvedajícího se kopce. Kaple je šestibokou polygonální centrálou, s vchodem orientovaným k ose aleje. Vchod je vymezen kamenným portálem s půlkruhovým záklenkem. Dveře jsou dřevěná dvoukřídlá, na svlak, s malými průhledovými okénky. Jednotlivé stěny kaple jsou pojednány lisenovými rámci, ve dvou stěnách jsou prolomena půlkruhová, kamenou šambránou lemovaná okna. Nad výraznou profilovanou korunní římsou je vynesena šestiboká oplechovaná cibulová střecha, ukončená křížem. Strop kaple s nepravou klenbou bedněné konstrukce je omítnutý na rákos.