kostel sv. Šimona a Judy

Kostel stojí na návsi v záhybu hlavní silnice a na křižovatce místních komunikací na nevelkém travnatém prostranství, obehnaném drátěným plotem. Jednolodní k severu orientovaný kostel křížového půdorysu s krátkou obdélnou lodí a stejně vysokými bočními pravoúhlými kaplemi po obou stranách lodi na způsob transeptu. Presbytář stejné šíře i výšky s lodí má tvar příčně položeného obdélníka, k přímému závěru presbytáře se pojí nižší užší půlkruhová sakristie. Před vstupní jižní průčelí lodi předstupuje nízká zvenku dvoupatrová široká čtyřboká hranolová věž s předsíní v podvěží. Stavba je vyzděna ze smíšeného materiálu s převahou lomového kamene, strukturu zdiva beze zbytku zakrývají novodobé tvrdé světlešedé omítky s velkou příměsí cementu. Exteriér je zcela prostý, z tektonických článků je vyjádřen pouze sokl a šikmo předstupující neprofilovaná hlavní římsa. Průčelí jsou prolomena velkými obdélnými nízkým segmentem uzavřenými okny bez rámujících šambrán. Pouze objem mohutné věže před vstupním průčelím je přepásán dvěma neprofilovanými kordonovými římsami hranolového průřezu. V ose věže se otevírá pravoúhlý segmentově sklenutý vchod v plochém žulovém ostění s nízkými soklíky a okrajovou lemující lištou. Dvoukřídlové dveře s vnější stranou složenou z klasovitě kladených prken jsou zřejmě kopií dveří starších. Nad vchodem v prvním patře věže je okno ve tvaru ležatého oválu bez šambrány. Rovněž velká zvonicová okna ve druhém patře, uzavřená žaluziovými okenicemi, nejsou architektonicky orámována. Stavbu kryjí valbové střechy s dvojitými bobrovkami, nad věží je čtyřboká stanová plechem pobitá střecha, nad sakristií plechová střecha tvaru polovičního kužele.