silniční most

Na jihovýchodním okraji obce, při silnici do Sezemic, nedaleko někdejšího brodu, stojí úzký most přes Labe. Most kovové konstrukce zn. BALLEY BRIDGE, tvořený přímými příhradovými nosníky s I a L profily, rozepřený I profily, na spodní straně ztužen diagonálními táhly. Na koncích kloubově uložen.Vozovka na kovové konstrukci z fošen. Nosné pilíře pův. dřevěné, v současnosti ocelové, s ledolamy. Délka mostu cca 85 m, šířka 3,5 m. Postaven nad úroveň stoleté vody. Na nosnících lisované nápisy: 4x2.L.S. CORP.LTD TH-LR; CARGO FLEET: ENGLAND; LANARK SHIRE STEEL COY LTD SCOTLAND 4x2; APPLEBY -FRODINGHAM - ENGLAND; RS and AC; LILLESHALL BRITISH _I_ STEEL G:K:B:CARDIFF. Most stavěl ženijní vojenský oddíl z Pardubic.