činžovní dům

Nárožní dvoukřídlý podsklepený dvoupatrový dům, na půdorysu písmene L, zděný s betonovou konstrukcí o trojtraktové dispozici. Průčelí obchodně-činžovního domu dominuje asymetricky posazený arkýř navázaný na hřmotnou zděnou římsu se souvislým potahem z krémových keramických dlaždic, obíhajícím nároží nad obchodním přízemím. Nejvýraznější moment architektonické kompozice domu vytváří na boku stavby vystoupá schodišťová šachta s pláštěm ze skleněných cihel (luxferů). Efektní rizalit zakotvují k hranolové hmotě budovy útlý rám s keramickým obkladem v odstínu nazelenalé modře a masivní konzolová zděná skoba zalomená nad úrovní ploché střechy. Formální kompenzací plastické výdutě schodiště se stává sousední vertikální zářez, z něhož vybíhají lehké konstrukce balkónů, opět obklopený modro-zeleným obkladem. Pravé průčelí domu je šestiosé, levé čtyřosé. Okenní výplně jsou stejného typu – čtyřdílné. Parter kombinuje černé plochy skla, černé obkladačky a nerezové rámy velkoplošných výklopných výkladních skříní. Zadní průčelí jsou na obou křídlech utilitárně upravena – na kolmém křídle je v první ze tří os vložena lodžie s plným parapetem prořezaným dvěma efektními úzkými obdélnými škvírami. Křídlo u Třídy Míru navazuje na zadní fasádě jen dvěma okenními osami. Omítka zadní fasády je okrová. Střecha plochá, vystupuje nad ni jen schodišťový kubus.