gymnázium

Jedná se o nárožní budovu situovanou u městského parku, nedalo historického centra města. Ve stejné ulici byla o deset let později vybudována další velká školní budova – obchodní akademie od městského architekta Antonína Měčíře. Dvoupatrová hlavní budova je zakončena mansardovou střechou. Uliční průčelí je situováno na jih, hlavní vstup je mírně předsazený kanelovanými pilíři, dvoukřídlé dveře jsou naopak lehce zapuštěny za fasádu. Průčelí je sedmiosé, přičemž střední osu v přízemí tvoří vstup a v první patře zaoblený balkon s půlkruhově zakončeným vstupem na něj. Orámování oken je v každém podlaží odlišné, horizontální členění průčelí zajišťují římsy. Nalevo od hlavní budovy je přízemní budova tělocvičny, která je zakončena na západní straně půlkruhovou apsidou, zastřešena je valbovou střechou, stejně tak i zbývající části školy. Vpravo na hlavní budovu navazuje jednopatrový trakt, ve kterém byl umístěn byt ředitele školy. Tříosé jižní průčelí má v přízemí půlkruhově zakončená okna, místo prostředního okna v patře je zaoblený arkýř. Do bytu vede samostatný vstup z východní strany, který je umístěn v předsazeném přízemním zádveří, nad nímž je v patře umístěn balkon. Zadní dvoupatrový trakt je na východní straně zakončen přízemní půlkruhovou apsidou (tato část nebyla na původních plánech zakreslena), členění fasád odpovídá členění na hlavní budově.