městský dům

Dvoupatrový řadový dům na obdélném půdorysu, hlavní frontou obrácený do ulice Jindřišské. Sokl s patkou a římsou je omítaný a sahá do výšky cca 1 m. Hlavní vstup do budovy se nachází čelně vpravo a je zajištěn původními dřevěnými dveřmi na dvou kamenných stupních. Dveře mají světlík dělený pěti svislými a v dolní třetině jednou vodorovnou příčkou. Přízemí má čtyři okenní osy: okna čelně zleva 1., 2. a 4. jsou pravoúhlá, s parapetními římsami, dělená do tvaru „T“, přičemž horní plocha je ještě rozdělena třemi svislými příčkami. Okno zleva třetí, pod arkýřem, je segmentové s parapetní římsou a horním úsekem špalety, dělené dvěma svislými a jednou horizontální příčkou; horní plochy ještě dále rozděleny slabými svislými příčkami. Nadedveřní výplň a výplně všech pravoúhlých oken tvořeny obdélníkem s vegetabilními motivy. Střední osa průčelí je mírně rizalitově vystouplá a akcentovaná arkýřem, vystupujícím v úrovni horní třetiny oken ze dvou pilastrů, členěných pásovou rustikou a zakončených odstupňovanou římsou s mírně vystouplou střední částí, podloženou plastickým stylizovaným listem. Arkýř má půdorys 3 stran osmiúhelníku, pokračuje přes obě patra a po stranách je lemován lizénami. V dolní části, nad segmentovým oknem přízemí, je půlkruhově vyžlabený. První patro má pět okenních os, okna po stranách arkýře dělena stejně jako popsané přízemní okno segmentové, nadokenní výplně tvoří mírně vpadlý kruh, protnutý v horní části z obou stran čtverci a vyplněný dekorativními úponky. Arkýř osvětlen na všech třech stranách úzkým obdélným oknem; okno čelní děleno ve tvaru „T“ s horní plochou ještě rozdělenou třemi svislými příčkami, obě okna boční dělena jednou příčkou vodorovnou a plocha nad ní ještě jednou slabou svislou. Pod a nad okny arkýře obdélné výplně s motivem úponků, podobné výplně, ale obdélné svisle, se nacházejí ještě při kordonové římse. Obě boční osy a rizalit jsou z každé strany členěny dvěma krátkými úseky drobných žlábků nad sebou. Druhé patro opakuje v členění a dekoru schéma patra prvního. Korunní římsa dvakrát hranolově odstupněná. Průčelí do dvora má čtyři okenní osy, čelně vpravo je každé podlaží otevřeno zasklenou terasu, spodní segmentovou a obě patra obdélnou. Střecha sedlová s režnými komíny. Dispozice je založená na chodbě probíhající celým traktem a ústící do dvora, z níž vybíhá schodiště; pod schodištěm vstup do sklepa. Interiér tč. nepřístupný.