fara

1/ fara 2/ stáje 3/ stodola 4/ brána s brankou 5/ ohradní zeď 6) socha Immaculaty Areál fary čp.1 v Liticích je situován v těsné blízkosti farního kostela sv. Petra a Pavla v dominantní poloze na návrší. Celek fary s kostelem leží v jihovýchodní části obce, vlevo od komunikace Plzeň – Klatovy. Vlastní fara (1) stojí v severozápadní části areálu, z jejího jihozápadního nároží vybíhá ohradní zeď (5), prolomená v těsné blízkosti farní budovy branou a brankou (4), kamenná ohradní zeď pokračuje po jihozápadní hranici celého areálu, tedy mezi farou a kostelem a končí při vjezdu u stodoly. Východně od farní budovy jsou situovány samostatně stojící zděné chlévy (2), na východní straně dvora kolmo k chlévům, ale také samostatně stojí zděná stodola (3). Prostor dvora mezi budovami je poměrně rozlehlý. Severně od fary a chlévů se ve svahu rozkládá farní zahrada, vymezená novější ohradní zdí (mimo území kulturní památky). Mezi farou a kostelem stojí na terénní vyvýšenině socha Immaculaty (6) - na místě podstavec a kopie sochy, originál nejprve umístěn v kostele sv. Petra a Pavla, od roku 2020 zapůjčen do konventu chotěšovského kláštera.