socha krucifixu

Pískovcový Krucifix je situovaný v mírném svahu u silnice po pravé straně ve směru Předhradí - Skuteč u odbočky na obec Lešany. Na hranolovém, v horní části se zužujícím podnoži, o rozměru 90 cm x 90 cm x 45 cm výšky je umístěn vlastní podstavec. Štíhlý hranolový podstavec s volutovými příložkami a vpředu s kartuší s nápisem (málo čitelný) a nad kartuší s nápisem "QVANTOS PRO MISERO/....PECCOLORE DOLORES/...". Rozměry hranolového podstavce 65 cm x 40 cm x 135 cm výšky. Podstavec ukončen na vrcholu přesahující profilovanou římsou. Kříž s Kristem jakoby vyrůstal z hromady kamenů. U jeho paty klečí plačící andílek. Je jednoduchý, s postavou Krista asi 40cm vysokou a stylizovaným nápisem "INRI". Materiál světlý pískovec.