stodola

Stodoly tvoří dlouhé křídlo na západní straně dvora, na kamenné podezdívce, vyrovnávající terén. Mají pilířovou konstrukci s vyzdívanými stěnami v přízemí a bedněnými v podkroví, pilíře tvoří pravidelný rastr podélných průčelí. Výrazný přesah ploché sedlové střechy je podepřen rastrem šikmých dřevěných vzpěr. Do dvora vede několik vjezdů, odpovídajícíh zřejmě vnitřnímu členění. Vjezdy byly uzavřeny dřevěnými posuvnými vraty. Štítová stěna má základní členění stěn pozměněné o zvýšené o polopatro, v němž se pohledově uplatňují půlkruhová větrací okna s cihelnými mřížovými výplněmi. Plocha štítu je opatřena bedněním.Na zadní podélné stěně stodol se po bocích cihelných výplní uplatňují svislé větrací štěrbiny.