klášter

Dvoupatrová budova kláštera se sedlovými střechami se nachází vedle kostela, se kterým je propojena průchodem na kruchtu. Bývalá jezuitská rezidence je vybudována na půdorysu L. Budova má vysoký, pásovou rustikou členěný sokl, který prakticky pokrývá výšku přízemí. Kordónová římsa odděluje plochu prvního a druhého patra, které v ploše spojují velké lisénové pásy. Hlavní devítiosé í průčelí se obrací k západu do prostoru dvora. Vstupní část je zdůrazněna mimo střed křídla posazeným trojosým rizalitem s nízkým trojúhelným štítem, který vystupuje nad korunní římsu. V přízemí se nalézá velký vstupní portál se znakem jezuitů. Stojky ostění tvoří svazkové, na koso vytočené pilastry, které nesou překlad se zaoblenými rohy. Přímo v nadpraží je vytesán reliéfně latinský letopočet –„MDCCXXVII“ (1727). V nástavci s půlkruhově vzdutou korunní římsou je reliéf se symbolem jezuitů – zlacený monogram IHS (Iesus Hominum Salvator) doplněný třemi hřeby a latinským křížem nad písmenem H. V portálu jsou zachované soudobé dveře. Okna v prvním a druhém patře mají kamenné ostění s ušima v rozích a vystupující kamenný parapet. Boční (severní) křídlo má stejné členění fasády jako křídlo hlavní, pouze v levé části jsou okna v prvním a druhém patře sdružena po dvou ve společném kamenném ostění. V koutě při styku obou křídel vystupuje polygonální schodišťový přístavek s polygonální jehlancovou střechou.