vodárna

Jedná se o zděnou budovu, částečně obloženou prkny, na obdélném půdorysu, delší stranou situovanou ke kolejišti. Objekt je rozdělený na tři části, střední část je patrová, boční části jsou přízemní. Jednotlivé části budovy mají sedlovou střechu s nízkým sklonem cca 33 stupňů, jako krytiny je použito vlnitého eternitu tmavé barvy. Dům je opatřený hrubou omítkou světle šedé barvy, střední část v patře je pobita svisle prkny včetně štítu, dřevěné prvky jsou natřeny červenohnědou barvou. V bočních přízemních částech, směrem ke kolejišti jsou směrem ke středu třídílná okna, na okraji jsou okna dvojdílná, všechna v horní třetině dělená. K výměně třídílných oken došlo v třicátých letech minulého století, rámy jsou natřena bílou barvou. Do objektu se vstupuje prostřední částí dvoukřídlými dveřmi. Přízemí západní fasády je pobito šindelovou krytinou ve vodorovných pruzích, šindel je rovněž natřený červenohnědou barvou. V patře střední věžovité části domu jsou dva kovové válcové rezervoáry na vodu, kterou se plnily kotle parních lokomotiv, na venkovní fasádě je umístěn vodoměr na kontrolu stavu vody v nádržích. Do patra střední části domu se vystupuje po dřevěných schodech, opracovaných tesařským způsobem. Z přízemí střední části se vstupuje dveřmi do přilehlých bočních místností.