kostel Nejsvětější Trojice

Rozlehlá orientovaná jednolodní bezvěžová stavba s odsazeným protáhlým polygonálně uzavřeným presbytářem s opěráky. Na severní straně lodi připojena kaple s v. Anny s drobným polygonálním odsazeným presbytářem a po jižní straně lodi menší kaple sv. Antonína (pův. snad P. Marie) s neodsazeným polygonálním závěrem s opěráky. Na západní straně čtvercová předsíň. Loď a presbytář má vysokou sedlovou střechu, nad vítězným obloukem štíhlý sanktusník, na záp. straně barokní zděný štít. Severní kaple má mansardovou střechu, jižní vyšší pultovou, nad závěrem zvalbenou, krytina pálená, bobrovky. Novodobá předsíň má valbovou střechu krytou pozinkovaným plechem. Exteriér člení sokl a profilovaná barokní korunní římsa, která se nad opěráky zalamuje na způsob pilastrů. Okna lodi jsou vysoká, půlkruhově zakončená, na presbytáři se zbytky kamenných vyžlabených špalet, místo vrchní části mají lehce odsazené půlkruhové záklenky. Okna severní i jižní kaple jsou hrotitá, s kamenným ostěním i středním prutem a jednoduchými kružbami. Drobný presbytář kaple sv. Anny má v oknech náročnější plaménkové kružby, exteriér zdobí zdrobněné odstupněné opěráčky vyvrcholené reliéfními fiálami, doplněné ozdobnými štítky apod. motivy. Zdivo kaple je provedeno z tesaných pískovcových kvádrů. Západní průčelí je jednoosé, po stranách s pilastry překrytými nižšími omítnutými opěráky, zakončené štítem s prohnutými bočními křídly a završené trojúhelně zalomenou římsou. Vstup zakryt přístavbou předsíně, nad ním segmentové okno s segmentovou nadpražní římsou. Nad profilovanou korunní římsou štít: střední pole vymezené pilastry, uprostřed naznačené větší segmentové okno s nadpražní římsou, v něm drobné obdélné okénko. Ve vrcholu štítu na kamenném soklíku kovaný kříž, po stranách křídel kamenné vázy.