sýpka

Budova byla součástí původně uzavřeného hospodářského dvora na vyvýšenině v severovýchodní části města. Rozlehlá zděná omítaná dvoupatrová stavba je protáhlého obdélného půdorysu, má sedlovou střechu krytou pálenou taškou bobrovkou. Na jižní štítové straně je drobný novodobý přízemní přístavek s plochou střechou. Na severní straně západního průčelí je drobný přízemní přístavek s pultovou střechou. K severní štítové stěně přiléhá budova bývalého chudobince č.p. 163. Východní fasáda je prolomena v obou patrech 7 okenními osami, okna jsou drobná pravoúhlá, tvaru obdélníka postaveného na šíř, v nikách se segmentovým záklenkem, bez výplní, jen s mříží. V přízemí je přibližně ve středu půlkruhově zaklenutý průjezd. Vpravo od průjezdu je 6 nepravidelně rozmístěných okenních os, zcela vpravo vstup. Vlevo od průjezdu je vstup, 2 okna, vstup, 3 okna a 1 suterénní okno. Okna i vstupní dveře jsou pravoúhlé. Přízemí odděluje kordónová římsa. Západní fasáda, řešená obdobně jako východní, bývala průčelní. Průjezd je z této strany zvýrazněn postranními pilastry s římsovými hlavicemi, kladí chybí. Nad průjezdem je kamenný erb Lichtenštejnů. Některé místnosti v přízemí jsou zaklenuté klenbami valenými s pětibokými výsečemi, jiné plochostropé (přízemí částečně nepřístupno). V patrech jsou prostory nedělené, pouze ve středu je podélně řada dřevěných sloupků nesoucích průvlak trámového záklopového stropu. Krov je dřevěný, tradiční konstrukce, vaznicové soustavy s hambálky a stojatou stolicí.