kostel sv. Vavřince

Jednolodní podélná omítnutá stavba se čtyřbokou věží nad průčelím, zakončenou hruškovitou bání. Presbyterium je polygonálně uzavřené s přístavky na severu a jihu. Architektura průčelí se zaoblenými nárožími je symetricky členěna do tří svislých polí ohraničených lisenovými rámci. Střední pole, pod hranolovou věží, je vymezeno dvojicemi pilastrů s píšťalami a čabrakami v hlavicích. V úrovni terénu je průčelí prolomeno trojicí vchodů. Hlavní osově umístěný a převýšený vchod je polokruhově zaklenut a jeho kamenný portál je zarámován edikulou, završenou výraznou římsou tvaru plochého oslího hřbetu. Portál s originálními dekorativními hlavicemi má v hlavním klenáku korunovaný alianční znak. Původní dvoukřídlé barokní dveře mají dekorativně skládané bednění a jsou opatřeny původním barokním kováním. Boční vstupy mají jednodušší ostění s volutovými uchy a opět barokní dveře s ozdobným kováním. Ve druhé úrovni průčelí, nade dveřmi, jsou osově umístěna vysoká, půlkruhově zaklenutá okna v kamenných šambránách, lemovaných omítkovými rámci nahoře stočenými do volut. Průčelí ukončuje nízký vlys a bohatě profilovaná zalamovaná římsa. Ve vlysu nad středním polem býval zřejmě latinský nápis, zachovaný ve fragmentech. Nad krajními poli průčelí, nad římsou, opírají věž krátká volutová boční křídla štítu s kamennými římsami, prolomená slepými nikami. Věž člení na nárožích dvojice pilastrů spojená plným kladím, které je uprotřed tvarováno kolem kruhového ciferníku věžních hodin. Pod ním zvonové patro prosvětluje vysoké půlkuhově zaklenuté okno s kamenným ostěním a žaluziovou výplní. Hruškovitá báň věže je kryta plechem. Střecha kostela je kryta taškami, sanktusní věžička a přístavky plechem.