kostel sv. Martina

Stavba uprostřed hřbitova. Půdorys: čtvercové presbyterium, obdélná loď. Na severní straně presbyteria sakristie, na jihu oratoř. Interiér: Presbyterium zaklenuto křížově bez žeber. Triumfální oblouk zaklenut stlačeným polokruhem. Na východě románské okénko (špaletované, zaklenuté polokruhem). Z presbytáře vede do sakristie vstup s pravoúhlým hladkým ostěním a barokními dveřmi, vedle čtvercové okno s mříží. Do oratoře velký půlkruhově zaklenutý prostup s dřevěnou, zpola prosklenou příčkou , uprostřed s dveřmi Loď plochostropá, fabionový strop s omítaným podhledem, zespodu vymezený profilovanou římsou. Vnějšek členěn lisénami. Okna obdélná, zaklenutá obloukem. Šambrána s hlavním klenákem. Nad presbyteriem štít. Jednopatrová věž. Na nárožích lisény. Kasulová okna. Ze západní strany pravoúhlý vchod. Hlavní vchod do kostela z jihu. Nově upraven. Helmice věže kryta plechem, střecha kostela taškami. Hladká omítka. Pod barokní omítkou sgrafita nárožní.