hostinec

Zděný omítaný patrový objekt na obdélném půdorysu s delší osou ve směru V-Z , o 7 x 4 okenních osách, situovaný západně od zámecké budovy a kočárovny. Střecha valbová, doplněná na severní straně širokým trojosým vikýřem, zakončeným segmentově zdviženou římsou; ve střeše nově zřízeny vikýře s valbovými střechami (2+2 na jižní straně a 2 na zbývajících stranách), krytina: novodobá lepenka. Hlavní vstupní průčelí je obráceno k jihu, v jeho ose obdélný vstup s půlkruhovým záklenkem, chráněný dřevěnou otevřenou verandou se stanovou stříškou; dveře dřevěné dvoukřídlé s kosočtverečně skládanými výplněmi (zřejmě původní). Fasády hladké, členěné plochým průběžným kordonem, do něhož jsou zapuštěny parapety se šambránami oken v patře. Jižní fasáda byla zjednodušena novodobými úpravami, boční fasády mají plastičtější členění (šambrány oken a kordonová římsa opatřeny dvojitou obvodovou lištou). Korunní římsa mírně vyložená profilovaná, s trojúhelným štítem nad třemi středními okenními osami, ve štítu ležaté oválné okénko. Okna obdélná, dvoukřídlá, v přízemí osmitabulková s vloženými mřížemi (některá novější s pevným zdobeným poutcem s vyklápěčkou, osazená za špaletu) v patře dvojitá šestitabulková (v bočních průčelích fragmentálně dochované žaluziové okenice v líci). Severní zadní průčelí je umístěno do prudce stoupajícího svahu, takže se z terénu vstupuje přímo do 1. patra – v ose obdélný vstup s půlkruhovým světlíkem v šambráně; v ose severního průčelí nově vyzděný mohutný čtyřosý sedlový štít, dosud neomítaný.